Upozornění na podvodné online stránky, které nabízejí produkty Faber-Castell. Více informací

Krátké povídky a omalovánky Děti z celého světa: Tamani

„Namasté“! Tak Tamani zdraví své přátele v Indii. Ale tento pozdrav neznamená jen obyčejný pozdrav, ale překladu znamená „obdivuji vás a respektuji vás“. Tamanovi je 11 let a žije v Novém Dillí. To je hlavní město Indie a je domovem asi 22 milionů lidí. Tak si asi dokážete představit, že ve městě panuje velký ruch a stále se toho hodně děje. Tamani žije se svou rodinou na předměstí, které je klidnější.
Tamani také chodí do školy. Ve třídě je téměř 45 žáků, což může být někdy docela chaotické, pokud všechny děti začnou hovořit současně. Školní den obvykle začíná shromážděním. Všichni žáci se sejdou ve školním dvoře. Ředitel školy je zdraví a vítá je, a pak všichni společně zpívají národní hymnu. V Indii se v rámci místního náboženství ctí zvířata, a proto většina obyvatel nejí maso. V době oběda se ve škole proto podávají vegetariánská jídla. Například pro Hindy jsou krávy posvátná zvířata, a proto často žijí s bezprostřední blízkosti lidí.
Při zvláštních příležitostech nosí Tamani oděv, zvaný sárí. Sari jsou tradiční dámské šaty, vyrobené z barevného materiálu. Nosí se jako ovinovací sukně s křídlem přes rameno. Tamaniho oblíbeným sárím je fialový s malými vyšívanými květinami.