Upozornění na podvodné online stránky, které nabízejí produkty Faber-Castell. Více informací

Krátké povídky a omalovánky Děti z celého světa: Sachiko

Osmiletá Sachiko žije se svou rodinou v Tokiu, v hlavním městě Japonska. Japonsko leží v Asii a je to země, která se skládá z mnoha jednotlivých ostrovů a která je ze všech stran obklopena pacifickým oceánem.
Jméno Sachiko znamená „dítě štěstí“ a v Japonsku je psáno takto: 幸 子. V Japonsku nepíšou písmena, ale znaky. Děti se učí malovat japonské znaky již v mateřské školce.
Od té doby, co Sachiko začala chodit do školy, začíná její den velmi brzy. Vstává už v 5 hodin ráno. Snídá typickou japonskou snídani. Místo kukuřičných lupínků snídá rýži se syrovým vejcem a sójovou omáčkou. Rýže je součástí téměř každého jídla v Japonsku a často také jedí ryby. Pak si musí pospíšit, aby nepřišla pozdě do školy, protože přesnost a disciplína jsou v Japonsku velmi důležité.
Po škole chodí Sachiko na umělecký kurz, kde se učí kreslit styl Manga. Manga jsou japonské komiksy, které mají velmi dlouhou tradici a jsou součástí japonské kultury. Nejtěžší je nakreslit oči, protože oči by měly ukázat, co ta postava cítí. Sachiko ještě ve svém volném čase navštěvuje kurz kultury čaje, ve kterém se hodně dozví o japonském čajovém obřadu, který má svojí vlastní etiketu.
Sachiko je nejvíce nadšena z každé slavnosti a festivalu, který se v jejím okolí koná, protože může nosit své kimono. Kimono jsou tradiční japonské šaty vyrobené z hedvábí nebo bavlny.
V lednu navštěvuje její rodina své přátele v Číně. Každý rok zde slaví čínský nový rok mezi 21. lednem a 21. únorem. Ulice jsou často plné nádherných průvodů s dračím tancem. Číňané vyrábí každý rok barevného draka s velmi dlouhým tělem, které je připevněné k několika tyčím. Drak je pak pohybován tanečníky vzduchem, takže to vypadá, že drak letí. Zejména barva červená je velmi důležitá, protože je to barva štěstí a každý trochu toho štěstí někdy potřebuje.
A Sachiko se také vždy těší na festival třešňových květů, který se koná každoročně na jaře, když kvetou třešně. V parku pak slaví s přáteli a rodinou a pod třešňovým stromem mají velkým piknikem.