Upozornění na podvodné online stránky, které nabízejí produkty Faber-Castell. Více informací

Krátké povídky a omalovánky Děti z celého světa: Leilani

"Aloha Kakahiaka!" Takto každé ráno Leilani obvykle pozdraví svoji rodinu u stolu se snídaní. Leilani dvanáctiletá dívka a žije na Havaji, na ostrově u pobřeží Střední Ameriky, který je součástí Spojených států amerických. Proto ostrované nejen hovoří havajsky, ale také anglicky. Havaj není jen jeden ostrov, ale několik, i když některé z nich jsou opravdu malé. Leilani žije na Maui, druhém největším ostrově..
Leilani chodí do školy. Ale do školy nejezdí na kole nebo autobusem jako většina dětí, Leilani jezdí do školy na skateboardu! A je v tom docela dobrá. Když skateboard poprvé vyzkoušela, tak ji bylo sedm let. Její bratři se ji tenkrát smáli, protože říkali, že skateboardy jsou pro chlapce, ne pro dívky. Ale Leilani se nenechala odradit a pokračovala v tréninku.
Jakmile dorazí do školy, pokračuje ve sportu. Má tělesnou výchovu – Leilaniho oblíbený předmět. Zvláštní věcí na Havaji je to, že se děti nejenom naučíte hrát basketbal a volejbal, ale také se naučíte surfovat. Moře je všude kolem nich, tak proč se nenaučit také všechny možné vodní sporty. V hodinách tělesné výchovy absolvují praktický výcvik, teorii a suchý výcvik. Protože surfování není zdaleka tak snadné, jak to vypadá. Ale Leilani vždy považuje teorii za docela nudnou. Při surfování je mnohem větší zábava a Leilana se pohybuje na prkně zcela přirozeně. Možná je to proto, že umí jezdit na skateboardu. Odpoledne pak má další dvě hodiny praktického výcviku. Surfovací prkno si děti mohou půjčit ve škole nebo si koupit svoje vlastní. Leilani dostala svoje první surfovací prkno k devátým narozeninám. Už má několik škrábanců, ale Leilani to stále miluje. 
Po surfování si musí Leilani pospíšit, aby se včas vrátila domů. Dnes večer má její rodina velkou rodinnou oslavu. Na Havaji se tomu říká luau. U luau tančí tradiční tance, z nichž nejznámější je hula. Tanec vždy vypráví příběh. Hula je vždy doprovázena různými nástroji, jako je pahu. Jedná se o stojící buben, který je vyroben z vyhloubeného kmene stromu. Leilaniho otec hraje na pahu. Luau někdy pokračuje pozdě do noci, ale naštěstí je víkend a Leilani nemusí jít zítra do školy.

Podívejte se, jak můžete pomocí pastelky vytvořit různé tóny pleti.