Upozornění na podvodné online stránky, které nabízejí produkty Faber-Castell. Více informací

Krátké povídky a omalovánky Děti z celého světa: Felix

Felixovi je 10 let a žije nedaleko Mnichova v Německu. Německo leží ve střední Evropě a má hranice s devíti dalšími zeměmi. V Evropě není žádná jiná země, která má tolik sousedních zemí!
Jedním ze sousedů Německa je Rakousko, kde Felix a jeho rodina často tráví školní prázdniny. Jezdí do Alp, na nejvyšší hory v Evropě. V létě jsou Alpy ideální pro pěší turistiku a v zimě zase pro lyžování a sáňkování. Felix je na lyžích opravdu rychlý a miluje sjíždět sjezdovky nejvyšší rychlostí.
Po napínavém dni se těší na večery na chatě, ve které pobývají. Nejvíce se těší na své oblíbené jídlo: špenátové knedlíky a „Kaiserschmarrn“, místní pochoutka. Jsou to rozkrájené a znovu opečené palačinky s rozinkami. Chutnají naprosto fantasticky! Po večeři hrají všichni hry nebo si vyprávějí různé příběhy. Felix má rád, když všichni zpívají písně a on je při tom doprovází na kytaru. Felix se učí hrát na kytaru v hudební škole a opravdu ji miluje. Až vyroste, chce hrát ve skupině a být slavný. A do té doby musí hodně trénovat.
Felix hraje fotbal a jednou týdně chodí po škole trénovat na hřiště. Fotbal je v Německu opravdu populární sport. Zejména když hraje německý národní tým, spousta lidí chodí na stadion nebo sleduje zápas v televizi.