Upozornění na podvodné online stránky, které nabízejí produkty Faber-Castell. Více informací

Krátké povídky a omalovánky Děti z celého světa: Emily

Tohle je Emily. Je jí 7 let a žije v Kanadě. Kanada je země v severní části Severní Ameriky a je obrovská. Země sahá téměř až k severnímu pólu a na severu se skládá výhradně z mnoha malých ostrovů. Kanada je velmi zelená a krásná. Zvláštní je, že má dva úřední jazyky. Na východě Kanady lidé mluví francouzsky a ve zbývajících částech mluví hlavně anglicky. Nicméně Kanaďané mají tendenci mluvit oběma jazyky, ať žijí kdekoli. Emily žije na ostrově nedaleko pobřeží velkého města Vancouveru.;
Na obrázku můžete vidět, jak se Emily věnuje své nejoblíbenější zábavě, kayakingu. Nejbližší jezero má kousek od domu v údolí obklopeném vysokými horami. Emily opravdu miluje být venku. Bydlí se svojí rodinou v přírodě a všude kolem má obrovský les. Nejvíc miluje hraní na schovávanou se svými kamarády v lese. A protože v lese existuje tolik fantastických úkrytů, hra na schovávanou může skutečně nějakou dobu trvat. Po takovém dni Emily a její přátelé často večer dělají doma oheň a opékají si marshmallows. Zamotá je na konec úzké hůlky a drží je nad ohněm, dokud nezhnědnou. Pak jsou připraveni, aby je Emily vložila do úst a snědla. Emily miluje všechno sladké. Naštěstí žije v Kanadě, kde jednou z typických věcí k snídani, jsou palačinky s javorovým sirupem. Sirup pochází z javoru, kanadského národního stromu..
O víkendu často chodí Emily a její rodiče na hokej, který hrají její bratři. Lední hokej je kanadským národním sportem: ve skutečnosti zde vznikl. A lední hokej je opravdu tvrdý a někdy nebezpečný sport. Hráči musí nosit ochranný oděv.