Upozornění na podvodné online stránky, které nabízejí produkty Faber-Castell. Více informací

Navrhněte a vytvořte si balicí papír s vlastními vánočními motivy.

  • Dospělí 
  • Teenager 
  • 30 min
Co budete potřebovat:
Umělecký popisovač Pitt Artist Pen 1.5 bílý, grafitová tužka Grip 2001, šedý balicí papír, bílou a tmavou stuhu nebo provázek, šablony na vánoční ozdoby, vánoční jmenovky.

Balicí papír

Krok č. 1

Začněte náčrtem svého vánočního motivu. Chcete-li přesně určit, jaký prostor byste chtěli použít pro vánoční motiv, postupujte následovně: Umístěte dárek na papír, jako byste ho chystali zabalit. Opatrně zahněte balicí papír podél hran dárku. Nyní můžete podle mírných záhybů na papíře rozeznat místo, kde budete vánoční motiv malovat.

Krok č. 2

Pomocí papírových kruhových šablon nakreslete tužkou na papír tři ozdoby. Na šablony použijte tvrdší papír. Bude se Vám pak lépe obtahovat. Ozdoby mohou mít různý tvar. My jsme zvolili klasické kulaté ozdoby.

Krok č. 3

Šablony položte na papír a obtáhněte je. Použijte k tomu bílý fix Pitt Artist Pen (101) s kulatým hrotem, šířka 1.5 mm. Pak ozdoby vyzdobte a vymalujte.

Krok č. 4

Nyní položte svůj dárek znovu na papír a zabalte ho. Nakonec ho ozdobte barevnou stuhou nebo provázkem.

Jmenovky na dárky

Krok č. 1

Nejprve si vytvořte malý náčrt, jak by jmenovka měla vypadat. Jak a kam byste chtěli umístit slova a jak by měla být velká. Nezapomeňte na otvor pro stužku.

Krok č. 2

Na papír, který použijete na jmenovku, napište lehce slova tužkou a předkreslete si ozdoby. 

Krok č. 3

Pomocí bílého popisovače Pitt Artist Pen se štětečkovým hrotem napište nebo obtáhněte slova na jmenovce. Při psaní se štětečkovým fixem je důležité měnit tlak při psaní směrem dolu a nahoru. Tím vznikají různé šířky písma.

Nakonec dozdobte jmenovku obloučky nebo různými ornamenty a je hotovo.

Další vánoční nápady a tipy